top of page

Traditioner

Djurgårdsskolans återkommande traditioner.

Under dina fyra år hos oss på Djurgårdsskolan firas det många traditioner både med och utan kopplingar till högtider. Under hösten har vi valt att delta i Aktion julklappen då vi tillsammans skickar paket till barn som bor i fattiga länder runtom i Europa. Denna tradition är mycket uppskattad av eleverna, pedagogerna men också utav föräldrarna. 

Nobeldagen hyllas alltid under hela dagen. Vi är extra finklädda och bjuds på en härlig trerätterslunch. Man har en egen bordskavaljer som också bjuds upp till dans under dagen.

När det närmar sig jul har skolans förskoleklass ansvar för att ordna med ett traditionellt Luciafirande.

Alla skolans elever deltar i skolans traditionella julspel i Oscarskyrkan. Det är en gammal tradition med karaktär som vi är mycket stolta över.Generationer av elever har använt samma kostymer, låttexter och manus. All rekvisita är gjord med stor omsorg.

 

Skolavslutningen innan sommarlovet hålls traditionsenligt i Seglora kyrka på Skansen. Därefter avslutas dagen med gemensam fika på Djurgårdsskolans skolgård tillsammans med alla elever, personal samt anhöriga till eleverna. Alla är varmt välkomna! 

 

bottom of page