OM OSS

Djurgårdsskolan är en fristående skola som ligger granne med Skansen ute på Djurgården, mitt i naturen och kulturen.

rektor@djurgardsskolan.se

Djurgårdsskolan

Sollidsbacken 10

Årskurs 1-3

Skola och fritids arbetar med utgångspunkt från Lgr - 11 och Djurgårdsskolans lokala planeringar.

På Djurgårdsskolan arbetar vi tematiskt i alla årskurser. I våra gemensamma teman lär vi oss mycket men det stärker också gemenskapen och samarbetet mellan alla årskurserna.

I ämnet matematik arbetar vi enligt Singapore-modellen.

Det är en internationellt framgångsrik modell för matematikundervisning som har sin utgångspunkt i modern forskning kring inlärning och problemlösning. Lärarna har löpande gått fortbildningar i Singaporemodellen. Läs mer om Singaporemodellen i matematik här.

På Djurgårdsskolan uppmuntrar vi barnen att ta eget ansvar och att våga dela med sig av egna tankar och idéer. Varannan vecka har vi klassråd samt ett stormöte. På stormötet närvarar alla elever och pedagoger på skolan. Stormöten ger alla elever på Djurgårdsskolan möjligheten att vara delaktiga i stora och små beslut som gäller skolan.

Vi erbjuder en utökad timplan på Djurgårdsskolan. Detta innebär att eleverna har fler undervisningstimmar än ordinarie timplan. Vi har Stockholms kulturutbud precis runt hörnet som vi mer än gärna använder oss av i undervisningen. Vi besöker ofta museer och andra sevärdheter i närområdet. En elev som har gått sina fyra år hos oss har goda kunskaper i alla ämnen och kommer att vara väl förberedd för mellanstadiet på en större skola.